Hästar i v75

Hästar i v75

Att spela V75 är ett populärt fenomen bland många. Vissa spelar ensamma medan andra går ihop och spelar större system. Men handlar det då bara om ett spel? Hästarna i sig skriver sin egen historia. Här handlar det om rekordtider, vunna starter eller att utmärka sig på något annat sätt som gör att vi minns dem. Det finns hästar som har blivit folkkära på grund av deras livsöden och andra har fått en sorts stjärnstatus som går att jämföras med de stor Hollywoodstjärnorna.

Berömda hästar i V75

Det finns flera hästar som blivit berömda för att ha fått bra resultat i V75. Ibland hamnar dessa hästar bland strukna hästar i V75. Då är det ofta en lättare sjukdom eller annat mindre problem som sätter stopp för starten. Flera svenska hästar har sprungit bra resultat i V75. Ett par exempel på dessa hästar är Victory Tilly, Legolas och Järvsöfaks. Dessa tillhör olika grupper av travhästar, men har allesammans blivit berömda för sina resultat.

Två hästar som under 2000-talet slagit igenom stort på V75 är Nuncio samt On Track Piraten. Dessa har helt olika hemmabanor, och är olika varandra i kroppsbyggnad. Men de springer båda mycket bra och har bra resultat och lopptider på V75. De har även tävlat mot varandra flera gånger med varierande resultat. Dessa hästar blir nästan alltid favorittippade i de fall de är med i ett lopp. Om båda hästarna är med i samma lopp brukar de vara jämnt spelade.

Utländska vinnande hästar

Det finns också utländska hästar som fått bra resultat i V75. En av dessa är Exploit Caf. Den franska hästen Anna Mix är även den omtalad inför de lopp hästen springer i. En dansk häst vid namn Obi Wan har även denne lyckats bra på banorna i V75. Hästen tog ledningen förbi Anna Mix i Gulddivisionen och var då endast 1% spelad. Det tycks med andra ord vara en häst att räkna med.

Även de hästar som inte blir berömda genom V75 gör självklart många bra lopp. Allt fler lågt spelade hästar har börjat att ta hem vinster och även yngre tränare och kuskar har börjat göra succé på tävlingsbanan. De har även börjat köra de favorittippade hästarna. Det är dock inte längre bara favoriterna som plockar hem seger efter seger. Spelandet och tävlandet har nu blivit roligt för alla och fler har chans att vinna både ära och pengar i de olika loppen.

Uppvärmning är viktig för hästen

Trav – en sport med och för hästar

V75 har körts i många år både i Sverige och i andra nordiska länder. Många hästar har blivit berömda för sina bra resultat på tävlingsbanan och minst lika många kuskar och tränare har blivit berömda tack vare sina prestationer. De hästar som tävlar kommer från flera länder, och de har alla olika erfarenhet. Ibland tävlar berömda hästar mot varandra och då brukar spelandet bli mycket jämnt procentmässigt. Positivt är att det inte alltid är favoriterna som vinner.